Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Ердоган и Путин се договарят за връзки с талибаните

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Президентите на Турция и Русия Реджеп Ердоган и Владимир Путин се договориха да координират връзките със неразрешеното в Русия придвижване на талибаните, оповестява Bloomberg, базирайки се на президентския офис в Анкара.

По време на телефонен диалог в събота Ердоган изрази вяра за равномерен преход на властта към новото държавно управление в Афганистан и акцентира, че разговорът с талибаните е нужен и че би трябвало да последва еволюционен преход към взаимоотношение.
Той също приветства " умерения звук " на талибаните, само че акцентира, че техните " дейности, а не думи " ще бъдат решаващи във връзка с бъдещите процеси.

Кремъл удостовери съглашението „ за усилване на двустранната съгласуваност по афганистанските въпроси “. Путин, както оповестиха от пресслужбата, означи „ значимостта на гарантирането на непоклатимост и цивилен мир в страната, прецизно съблюдаване на реда и закона “, а също по този начин се концентрира върху дилемите за битка с тероризма и трафика на опиати.

Ердоган от своя страна даде обещание да усили закупуването на съветски газ през газопровода „ Турски поток “. Той добави, че Турция и Русия отдават огромно значение на съдействието в икономическия бранш.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР